'Droomloting' voor Nederland: 'Ook als je kijkt naar het doorkomen'

'Droomloting' voor Nederland: 'Ook als je kijkt naar het doorkomen'

01-04-2022 20:43
35

Pierre van Hooijdonk denkt dat de spelers van Oranje zeer tevreden zijn met de uitkomst van de WK-loting. Nederland neemt het in groep A op tegen Qatar, Senegal en Ecuador: een droomloting, aldus de oud-international.

"De Poule des Doods", grapt Van Hooijdonk bij NOS. "Nee, natuurlijk niet. Dit is een droomloting. Als je kijkt naar de ontwikkeling van het elftal tijdens het toernooi heb je liever wat sterkere landen dan dit. Maar als je kijkt naar het doorkomen, ook met de mogelijke tegenstanders uit Poule B... Dan denk ik dat je gunstig geloot hebt." De winnaar van groep A neemt het op tegen de runner-up uit poule B en de nummer één van B treft het tweede land van groep A. 

Van Hooijdonk ziet Afrika Cup-winnaar Senegal als de gevaarlijkste opponent van Oranje in de groep. "Dat is in mijn ogen de sterkste tegenstander, waar we misschien ook wel het meest van weten. Met Mané, Koulibaly en doelman Mendy. Ecuador, daar zit wel een fighting spirit in, het is wat geniepiger dan wat wij gewend zijn. Maar toch, zonder het Nederlands elftal weg te zetten als WK-favoriet, maar dit is waar je als speler op hoopt."