Schmidt over reserverol Gakpo: 'We hebben zelfs een risico genomen'

Schmidt over reserverol Gakpo: 'We hebben zelfs een risico genomen'

03-04-2022 07:26
100

Roger Schmidt zag het kampioenschap zaterdag een stukje verder uit zicht geraken voor PSV. Toch geeft de Duitse trainer niet op na het zwaarbevochten 3-3 gelijkspel op bezoek bij FC Twente.

"Het was een heel intens duel", vertelt Schmidt op de clubsite. "We begonnen slecht, terwijl FC Twente juist heel scherp was. Dat zorgde voor veel onnodige fouten waardoor we in een moeilijke situatie zaten. Gelukkig scoren we nog voor de rust, dat geeft toch wat motivatie om het hoofd omhoog te houden. De tweede helft was dan ook van ons, daar ging het veel beter."

Hoewel PSV een 3-0 achterstand repareerde, vindt Schmidt het moeilijk om blij te zijn met een punt. "We hebben de rust gebruikt om ons strijdplan aan te passen en ons te herpakken, maar toch moeten we genoegen nemen met gelijkspel. We hebben karakter getoond en daarmee een punt behaald, maar dat is niet genoeg als je kampioen wilt worden. Het voelt eerder als twee punten verliezen, dan een punt redden."

Cody Gakpo viel na rust in en was vrijwel meteen belangrijk met een fraaie goal. Toch heeft de Duitser geen spijt dat hij de aanvaller geen basisplaats gaf. "Nee, we hebben zelfs een risico genomen door hem 45 minuten te laten spelen", zegt hij tegen Voetbal International. "En we hebben ook een risico genomen met André (Ramalho), Jordan (Teze) en Ibrahim (Sangaré). Het was echt niet eenvoudig om een basisopstelling te maken. En als het wedstrijdverloop ernaar was geweest, dan had Cody niet gespeeld. Maar we hadden Cody nu nodig. Het was niet verstandig om nog meer risico te nemen."

PSV neemt het donderdag op tegen Leicester City in de Conference League, waarna de titelstrijd wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Schmidt blijft hoopvol. "Het wordt moeilijk voor ons. En dat was het ook al. We hebben nu twee punten verloren. Maar alles is nog mogelijk, zeker als je kijkt hoe Ajax in de voorbije weken worstelde."