'Ik wil graag weten hoeveel meer Dortmund betaalt in vergelijking met Ajax'

'Ik wil graag weten hoeveel meer Dortmund betaalt in vergelijking met Ajax'

05-04-2022 12:51 Laatste update: 13:22
36

Borussia Dortmund zou veel beter moeten presteren, stelt de Duitse legende Lothar Matthäus. Het moet volgens hem maar eens klaar zijn met de excuses in het Signal Iduna Park, waar Ajax dit seizoen nog zegevierde.

Dortmund werd afgelopen weekend vernederd door concurrent RB Leipzig (1-4), waardoor de landstitel definitief uit het zicht lijkt. Matthäus ziet een patroon bij de - op papier - belangrijkste uitdager van Bayern München.

Wedden

Meer odds

'Men kan bij BVB keer op keer best tevreden zijn met het seizoen. Ze staan alweer negen punten achter op Bayern München en ver voor op de nummer drie. Helemaal volgens de doelstelling. Maar dat is slechts de halve waarheid', reageert Matthäus in zijn column voor Sky.

De wereldkampioen van 1990 vindt het tijd voor represailles tegen Dortmund-vedettes Marco Reus en Mats Hummels 'en andere spelers die veel verdienen en niet in de buurt komen van de prestatie die ze moeten brengen'. 'Als je in alle bekertoernooien uitgeschakeld wordt en jezelf voor gek zet, moet je niet zeggen dat het seizoen bevredigend is. Het is juist een wreed jaar voor Borussia.'

Ajax zette Dortmund te kijk in de Champions League, Rangers FC was te sterk in de Europa League en BVB werd in de DFB Pokal uitgeschakeld door St. Pauli. Matthäus: 'Ik zou graag willen weten hoeveel meer salaris Dortmund betaalt in vergelijking met Ajax. Of met Rangers FC en FC St. Pauli.'