Boskamp: Je geeft de club weg en hebt geen fluit meer te zeggen

Boskamp: "Je geeft de club weg en hebt geen fluit meer te zeggen"

05-04-2022 21:25 Laatste update: 22:01
29

De overnamesoap rond NAC Breda maakt de tongen los. Jan Boskamp vergelijkt de situatie met het Belgische Lommel SK, dat ook in handen is van City Group. "Het is niet meer Lommel."

City Group wil NAC overnemen, maar daar is een deel van de supporters het allesbehalve mee eens. Verschillende supportersgroepen zijn zelfs op zwart gegaan en spreken zich fel uit tegen de mogelijke overname.

City Group, dat Manchester City, New York City, Melbourne City, Yokohama Marinos, Montevideo City, Girona, Mumbai City, Lommel SK, Troyes en Sichuan in bezit heeft, wil NAC binnenhalen, maar daar is het laatste woord nog niet over gesproken. "Met alle respect voor City Group: Man City is een hele mooie club, maar dat is NAC ook. Een echte volksclub die gewoon bij het volk hoort", zegt Dirk Kuyt bij RTL7.

"Ze moeten terug naar de Eredivisie, maar niet met deze mensen. Ze moeten goed beleid voeren, een goede structuur, dan kan NAC een goede club in de Eredivisie zijn. Het Avondje NAC hoort bij het Nederlandse voetbal, maar niet met City Group", zegt Kuyt.

"Bij Lommel was het precies hetzelfde", vult Boskamp aan. "Je geeft de club weg en hebt geen fluit meer te zeggen. Je ging graag naar Lommel, maar het is niet meer Lommel. Er zijn andere mensen. Er zitten er nog een paar die ik nog ken, maar die hebben niets meer te zeggen. Als ze bij wijze van spreken de lijnen moeten kalken, moeten ze toestemming vragen. Je geeft alles weg. Bij Girona zit de broer van Pep Guardiola in het bestuur... Duitsland is het beste voorbeeld. Daar kunnen ze nooit eigenaar worden van de club: 51% blijft in bezit. Zij bepalen dat."