Update: 'Concrete gesprekken over transfer van Vormer zijn nog niet opgestart'

Update: 'Concrete gesprekken over transfer van Vormer zijn nog niet opgestart'

07-04-2022 08:43 Laatste update: 08-04-2022 08:01
12

Ruud Vormer kan weleens aan zijn laatste maanden bezig zijn bij Club Brugge. De 33-jarige middenvelder is onder trainer Alfred Schreuder geen basisspeler en hij heeft bovendien nog maar een eenjarig contract bij de Belgische topclub. Er is interesse van Zulte Waregem.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Zulte zelfs al geïnformeerd naar de oud-speler van AZ, Roda JC en Feyenoord. Vormer staat zelf open voor een transfer, mede doordat zijn goede vriend Davy De Fauw assistent-trainer is bij de de nummer zestien van de Jupiler Pro League. De twee speelden drie jaar samen bij Roda JC en nog eens twee jaar bij Club Brugge. Ook trainer Timmy Simons is een oude bekende.

Het is alleen nog de vraag of Simons en De Fauw volgend seizoen nog de scepter zwaaien bij Zulte Waregem. Vormer zal hoe dan ook pas na de play-offs in België een beslissing nemen over zijn toekomst. De middenvelder staat al sinds 2014 onder contract bij Club Brugge. Hij speelde liefst 350 competitiewedstrijden voor Blauw-Zwart en werd vier keer landskampioen. 

Update: Ruud Vormer en Zulte Waregem zijn nog niet met elkaar in de slag. Volgens Het Laatste Nieuws is er wel interesse in de Nederlander van Club Brugge, maar zijn er nog geen concrete gesprekken tussen Vormer en Essevee geweest. De krant vraagt zich ook af of Zulte Waregem wel kan voldoen aan de looneisen van Vormer. Een overgang naar een andere ploeg dan Zulte lijkt op dit moment geen optie voor de spelmaker.