Lewandowski redt Bayern: treffer nummer 32 genoeg voor nipte zege

09-04-2022 17:24 Laatste update: 17:27
13

Bayern München heeft zich met moeite gerevancheerd voor de nederlaag bij Villarreal in de Champions League. De ploeg van coach Julian Nagelsmann leek op een gelijkspel af te stevenen in het Bundesliga-duel met FC Augsburg, maar in de slotfase brak Robert Lewandowski de ban via een strafschop.

Drie dagen na de zeperd in Spanje trad Bayern gewoon weer met al zijn aanvallende kanonnen aan. Spelers als Robert Lewandowski, Thomas Müller en Serge Gnabry wisten de defensie van Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw, echter nauwelijks in verlegenheid te brengen. Ondanks het vele balbezit schoot Der Rekordmeister slechts twee keer op doel in de eerste 82 minuten, en voor rust stond de teller zelfs nog op nul.

Toen werd Bayern echter - letterlijk - een handje geholpen door Reece Oxford, die hands maakte. De scheidsrechter werd naar het scherm geroepen door de VAR en legde de bal op de stip. Lewandowski verzilverde het buitenkansje, waardoor de koploper de punten alsnog in de Allianz Arena hield: 1-0. Voor de Poolse spits was het zijn 32ste competitiedoelpunt van het seizoen.

Met nog vijf duels te spelen vergroot Bayern ook de voorsprong op Borussia Dortmund weer tot negen punten. Dinsdag moet de ploeg van Nagelsmann de nederlaag tegen Villarreal in eigen huis zien weg te poetsen.