'Schmidt gaf zes dagen vrij, niet iedereen bij PSV overtuigd van fysiek beleid'

'Schmidt gaf zes dagen vrij, niet iedereen bij PSV overtuigd van fysiek beleid'

13-04-2022 13:33
49

PSV moet het in de belangrijkste wedstrijden van het seizoen doen zonder twee belangrijke spelers: Olivier Boscagli en Noni Madueke zijn geblesseerd uit de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk gekomen en zullen niet van de partij zijn tegen Ajax (bekerfinale) en Leicester City (Conference League). Volgens het Eindhovens Dagblad plaatst men bij PSV intern vraagtekens bij het beleid van trainer Roger Schmidt.

Madueke en Boscagli hebben tijdens dit drukke seizoen al meer wedstrijden moeten missen, terwijl ook Mario Götze en Cody Gakpo regelmatig terugkerende gasten in de ziekenboeg zijn. Trainer Schmidt rouleert regelmatig – zo wisselde hij voor RKC-thuis zijn halve basisploeg – en probeert zo veel mogelijk spelers fit te houden voor de eindfase van het seizoen.

'Het is voor buitenstanders moeilijk om directe verbanden te leggen tussen zijn trainingsmethodes en het aantal blessures, maar ook binnen de club is niet iedereen honderd procent overtuigd van het programma dat de coach volgt', schrijft het ED echter. Tijdens de interlandperiode gaf Schmidt bijvoorbeeld sommige spelers zes dagen vrij, in plaats van de gebruikelijke drie dagen. Na het uitvallen van Madueke tegen RKC werd er ook al gekeken naar de warming-up.

PSV heeft dit seizoen al 51 wedstrijden gespeeld. Daar komen er sowieso nog zeven bij en misschien zelfs nog tien, als de Eindhovenaren doorstoten naar de Conference League-finale.