'Taalvaardigheid Ten Hag gaat vooruit, Ajax-coach volop bezig met Engels'

'Taalvaardigheid Ten Hag gaat vooruit, Ajax-coach volop bezig met Engels'

13-04-2022 22:25
67

Erik ten Hag is met zijn gedachten bij Ajax, maar op de achtergrond wordt wel al het een en ander voorbereid voor een overstap naar Manchester United. Eén van de punten die de Britse kwaliteitskrant The Times uitlicht is de taalbarrière. Ten Hag schijnt al bezig te zijn met Engelse lessen.

The Times stelt dat Ten Hag allereerst het moraal omhoog moet krikken op Old Trafford, volgens de krant heerst er geen al te goede sfeer. Dat is te verklaren, omdat Manchester United aan een slecht seizoen bezig is en er op de achtergrond veel onrust is.

Transfers
In samenspraak met de clubleiding moeten gerichte aankopen worden gedaan. Ten Hag heeft inspraak, wellicht wat meer dan hij gewend is bij Ajax omdat hij in Engeland 'manager' wordt. Die hebben over het algemeen veel te zeggen. Ten Hag kan aangeven wie hij wil hebben, maar ook transfers 'veto'en' en dus tegenhouden. De scouting heeft dat recht echter ook. The Times noemt Antony, Jurriën Timber en Matthijs de Ligt als 'potential targets', onduidelijk is of zij ook in beeld zijn.

Mitchell van der Gaag is in beeld als assistentvan Ten Hag. Ook Steve McClaren werd genoemd, maar de oud-trainer van FC Twente leek meer om advies gevraagd te zijn dan dat hij daadwerkelijk in beeld is voor een functie. Ook Robin van Persie wordt genoemd, al wordt zijn eventuele komst bemoeilijkt vanwege een werkvergunning. 

Taal en doelstelling
'Ten Hag heeft mensen om zich heen nodig die Nederlands en Engels spreken. Zijn taalvaardigheid gaat vooruit - hij oefent veel en volgt extra lessen - maar hij spreekt het niet vloeiend. Dat zal met de tijd komen, maar een tweetalige assistent kan hem helpen om zijn boodschap over te brengen aan de spelers', aldus de krant.

Als Ten Hag in zijn eerste seizoen in de top-vier eindigt, heeft hij het volgens The Times goed gedaan. Manchester United is er daarnaast veel aan gelegen om de Champions League te behalen. Lukt dat twee seizoenen op rij niet, dan moet de club een boete van 25 miljoen euro betalen aan sponsor Adidas.