D-Day voor Feyenoord en PSV: Dessers krijgt voorkeur, verschuiving in PSV-defensie

D-Day voor Feyenoord en PSV: Dessers krijgt voorkeur, verschuiving in PSV-defensie

14-04-2022 06:42
91

Feyenoord moet in Tsjechië winnen van Slavia Praag om de halve finales van de Conference League te bereiken, PSV heeft na de remise in Engeland een zege op Leicester City nodig om datzelfde doel af te dwingen. Volgens het Algemeen Dagblad staat Cyriel Dessers bij Feyenoord in de punt van de aanval. 

Op de persconferentie van woensdag wilde Arne Slot geen informatie over zijn basiself prijsgeven, maar het is het AD toch gelukt de eerste elf te ontrafelen. In de heenwedstrijd gaf Slot de voorkeur aan Bryan Linssen, maar hij is door Dessers naar de bank verdreven in de return. Naar verwachting neemt Jens Toornstra de positie van de geblesseerde Guus Til in als aanvallende middenvelder. Reiss Nelson mag het na zijn sterke optreden tegen Heracles Almelo opnieuw laten zien vanaf de rechterflank. Hij houdt daarmee Alireza Jahanbakhsh en Patrik Walemark achter zich in de pikorde.

Roger Schmidt moet puzzelen met zijn defensie nu Olivier Boscagli dit seizoen niet meer in actie komt. Jordan Teze speelde tegen RKC Waalwijk (2-0) nog vanaf de rechterflank, tegen Leicester wordt hij in het centrum verwacht. Mauro Júnior verkast, zoals hij al eerder deed dit seizoen, naar rechtsback en voor Philipp Max komt daardoor plek vrij op links. Ritsu Doan vervangt naar verwachting de lichtgeblesseerde Noni Madueke. 

PSV trapt donderdagavond in het Philips Stadion om 18.45 uur tegen Leicester. Bij Slavia-Feyenoord klinkt het startsignaal om 21.00 uur. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Marciano; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökcü, Toornstra; Nelson, Dessers, Sinisterra

Vermoedelijke opstelling PSV: Mvogo; Mauro, Teze, Ramalho, Max; Sangaré, Gutiérez; Doan, Götze, Gakpo; Zahavi