'Cristiano Ronaldo gaat uit de hand eten van Ten Hag, dát wordt de combi'

'Cristiano Ronaldo gaat uit de hand eten van Ten Hag, dát wordt de combi'

14-04-2022 14:26 Laatste update: 14:53
74

Erik ten Hag is volgens Hans Kraay junior de uitgelezen kandidaat is om Manchester United weer op de rails te krijgen. De ESPN-analist denkt zelfs dat Ten Hag Cristiano Ronaldo weer aan het voetballen krijgt. 

Volgens meerdere binnen- en buitenlandse media nadert de Ajax-trainer een akkoord met United. Een goede zet, vindt Kraay. "Hij stapt in een wespennest, maar wél een wespennest waar megaveel geld zit en waar ze al een jaar of zeven zitten te klootviolen", reageert hij in de Veronica Ochtendshow. "Ten Hag is een trainer die, als hij de tijd krijgt de aankomende anderhalf tot twee jaar, de club weer aan het voetballen kan krijgen."

RB Leipzig ligt als kaper op de kust, maar Kraay benadrukt dat United de juiste keuze is. "Bayern München is in Duitsland de afgelopen 81 jaar 83 keer kampioen geworden. Erik heeft écht geen zin om maximaal tweede of derde te worden."

Mocht Ten Hag daadwerkelijk op Old Trafford aan de slag gaan, krijgt hij Ronaldo onder zijn hoede. De 37-jarige Portugees zit in de herfst van zijn carrière, maar Kraay denkt dat Ten Hag hem kan laten opbloeien. "Ronaldo gaat uit de hand eten van Ten Hag, want Ten Hag zegt: waar we de bal kwijtraken, gaan we hem terugpakken, en dan staat Ronaldo achttien meter van het doel. Die gaat dat héérlijk vinden. Cristiano Ronaldo en Erik ten Hag, dát wordt de combi."