Vloet komt niet opdagen voor rechtszaak over terugkrijgen van rijbewijs

Vloet komt niet opdagen voor rechtszaak over terugkrijgen van rijbewijs

15-04-2022 16:18

Rai Vloet gaat niet proberen om zijn rijbewijs terug te krijgen. De aanvallende middenvelder van FK Astana, die in november betrokken was bij een dodelijk ongeluk waar een vierjarig jongetje bij om het leven kwam, ziet die noodzaak niet.

Donderdag staat een zitting gepland in Alkmaar waar het zal gaan over het rijbewijs van Vloet en of dat terecht is ingenomen, weet De Telegraaf. Erik Thomas, de advocaat van de voetballer, meldt alvast dat hij niet gaat proberen om het rijbewijs voor zijn cliënt terug te krijgen. Vloet zou in Kazachstan rondgereden worden en hoeft dus niet per se zijn papiertje te hebben.

Wedden

Meer odds

Het is nog niet duidelijk wat Vloet precies ten laste gelegd zal worden. Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of het volgens hen gaat om roekeloos rijden of een lichtere vorm van gevaarlijk rijgedrag. De voormalig spelmaker van Heracles heeft wel aangegeven dat hij verbijsterd was door de vermeende snelheid van 200 kilometer per uur. Hij schatte in dat hij niet harder ging dan 130.

Vloet zal niet bij de rechtszaak in Alkmaar aanwezig zijn en volgens zijn advocaat is dat niet uit dedain, maar omdat hij denkt dat het geen zin heeft om naar Nederland te komen. De ouders van het overleden jongetje uitten eerder al hun onvrede over het feit dat zij niets hebben gehoord van Vloet.