Teleurgestelde Fraser denkt aan klap tegen deur: 'Hand op drie plekken gebroken'

Teleurgestelde Fraser denkt aan klap tegen deur: 'Hand op drie plekken gebroken'

16-04-2022 21:28 Laatste update: 22:09
27

Sparta-trainer Henk Fraser zag het direct na de aftrap al misgaan in de belangrijke wedstrijd tegen Fortuna Sittard, die met 3-0 verloren ging. Volgens de naar FC Utrecht vertrekkende trainer besliste Fortuna het inhaalduel op basis van mentaliteit.

Beide teams konden zich eigenlijk geen nederlaag permitteren en volgens Fraser was Fortuna daar het meest van doordrongen. Dat bleek al bij het eerste duel van de avond, liet hij na afloop weten aan ESPN. "Je verliest het eerste duel al, het is meteen een corner. En misschien was dat wel typerend, achteraf terugkijkend. Volgens mij hebben zij veertien corners gehad en wij vier. Dat hoeft niet altijd iets te zeggen over een wedstrijd. Maar hoe ik het verklaar, puur voor mezelf, is dat een indicatie dat we deze wedstrijd puur op mentaliteit verloren hebben."

Fraser lichtte een paar spelers uit die juist wel positief opvielen. "Jeremy van Mullem kan ik niets kwalijk nemen, als ik eerlijk moet zijn. En Joeri de Kamps speelde alsof hij besefte dat je op die manier dit soort wedstrijden moet spelen. En dat is te weinig, dat is duidelijk", aldus de trainer, die zich na deze pijnlijke constatering nog inhield. "De laatste keer dat ik me zo voelde, is wel een hele tijd geleden. Toen sloeg ik tegen een deur en brak ik mijn hand op drie plekken. Dus ik heb tegen ze gezegd: dat ga ik vandaag (zaterdag, red.) niet doen."

Sparta blijft laatste in de Eredivisie, maar speelt dinsdag de gestaakte wedstrijd tegen Vitesse uit. Als Sparta zijn 0-1 voorsprong in die zes minuten verdedigt, klimt het over Willem II en PEC Zwolle heen naar plek zestien.