'Alarmbellen medische staf gingen niet af, maar PSV onderzoekt uitspraken Veerman'

'Alarmbellen medische staf gingen niet af, maar PSV onderzoekt uitspraken Veerman'

19-04-2022 17:14
158

PSV gaat de situatie rond Joey Veerman in de bekerfinale tegen Ajax evalueren, meldt het Eindhovens Dagblad. De 23-jarige middenvelder gaf na afloop in De Kuip aan dat hij zich een deel van de wedstrijd niet goed kon herinneren, nadat hij verkeerd terechtkwam na een kopduel.

"Ik kwam verkeerd neer, dus ik weet de helft niet meer", lachte Veerman in gesprek met ESPN. De openingstreffer van Ryan Gravenberch ging redelijk langs hem heen. "Na een minuut of dertig ging het wel. Ik kwam, een soort van, bij. Ik vroeg nog aan Blind: wie heeft eigenlijk de 1-0 gescoord?"

Volgens de medische staf van PSV waren er geen signalen die de alarmbellen deden afgaan. De gelegenheidsrechtsbuiten ontving ook geen blessurebehandeling en werd uiteindelijk pas na zeventig minuten gewisseld. Hoewel Veerman zich na de 2-1 zege weer prima voelde en volop deelnam aan het feestgedruis, wil PSV zijn uitspraken nader onderzoeken. De club wil geen lichtzinnigheid betrachten op het gebied van hoofdblessures, stelt het ED.

De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij de speler zelf, maar ook bij de medische staf en de arbitrage. De regionale krant wijst onder meer op Ritsu Doan, die eerder dit seizoen - als zesde wissel - naar de kant werd gehaald. De KNVB staat namelijk een extra wissel toe bij hoofdblessures als het maximum van vijf wissels al is toegepast.