PSV verkoopt Sadílek: 'Hij heeft zijn kwaliteiten absoluut laten zien'

PSV verkoopt Sadílek: 'Hij heeft zijn kwaliteiten absoluut laten zien'

20-04-2022 18:07
99

Het is officieel: Michal Sadílek ruilt PSV in voor FC Twente. Beide clubs hebben de transfer woensdag afgerond. Sadílek, die al op huurbasis bij Twente speelde, tekent in Enschede voor twee seizoenen, met een optie op nog een jaar.

PSV ontvangt anderhalf miljoen euro voor Sadílek en heeft ook een doorverkooppercentage bedongen. "We zijn heel blij dat we Michal Sadílek voor FC Twente kunnen behouden", zegt technisch directeur Jan Streuer van Twente. "Michal heeft zijn kwaliteiten als voetballer dit seizoen absoluut laten zien bij FC Twente en hij heeft een fantastische mentaliteit. Een geweldige teamspeler die altijd vooropgaat in de strijd en ook voetballend een hoog niveau haalt. Sadílek is een speler die echt past bij FC Twente."

Wedden

Meer odds

"Vanaf de eerste dag voelde ik me thuis bij FC Twente", zegt Sadílek. "De club, supporters, spelers en staf gaven mij direct een fijn gevoel. De sfeer bij thuiswedstrijden is speciaal, net als de uitduels met onze supporters die erbij zijn. Het voetbal dat FC Twente speelt past mij goed en ik ben blij dat ik nu definitief de stap naar FC Twente ga maken. Ik kan mij nu volledig hier op richten. Voor mij is het ook belangrijk dat ik hier veel speel, zodat ik in beeld blijf bij het Tsjechische elftal."