'Ik had nooit kunnen dromen 350 profwedstrijden te kunnen spelen, erg trots op'

'Ik had nooit kunnen dromen 350 profwedstrijden te kunnen spelen, erg trots op'

20-04-2022 20:49 Laatste update: 21-04-2022 07:16
14

Voor de vaste volger van de Keuken Kampioen Divisie zal het komend seizoen wennen worden: Jens van Son gaat na vijftien seizoenen afscheid nemen. De routinier van FC Eindhoven heeft dat woensdag bekendgemaakt via de officiële kanalen van zijn club.

Van Son maakte in 2007 zijn profdebuut aan de Aalsterweg, kwam in het najaar van 2015 tot elf Eredivisie-wedstrijden namens Roda JC, maar speelde verder onafgebroken op het één na hoogste niveau van Nederland. De 34-jarige middenvelder uit Valkenswaard speelde ook nog voor Sparta, Fortuna Sittard en FC Den Bosch. "Ik had nooit kunnen dromen 350 profwedstrijden te kunnen spelen, daar ben ik wel erg trots op", laat hij weten.

Dit seizoen draait Van Son een topseizoen met FC Eindhoven, dat derde in de Keuken Kampioen Divisie staat en hoogstwaarschijnlijk via de play-offs een gooi naar promotie mag doen. Daarna gaat de controleur er dus mee stoppen. "Ik heb er lang mee rondgelopen, dit is niet iets wat je zomaar beslist. Een groot deel van mijn leven ben ik elke dag met voetbal bezig geweest en daar komt nu een einde aan. Dat betekent wel dat ik nu de ruimte krijg om mezelf op andere vlakken te ontwikkelen."