SPORT: Ten Hag maakt van De Jong 'topprioriteit', interesse nog niet concreet

SPORT: Ten Hag maakt van De Jong 'topprioriteit', interesse nog niet concreet

23-04-2022 09:15 Laatste update: 10:56
78

De aanstelling van Erik ten Hag bij Manchester United maakt ook de tongen los in Spanje. Frenkie de Jong zou 'een topprioriteit' zijn voor de Nederlandse manager. 

Dat meldt Diario SPORT zaterdag. Ten Hag heeft een flink budget gekregen om de United-selectie aankomende zomer te versterken en in de Spaanse pers wordt gesuggereerd dat hij hoopt De Jong naar Old Trafford te halen. Barça is niet van plan om zomaar mee te werken aan een vertrek van de Nederlandse spelmaker, die nog tot de zomer van 2026 onder contract staat in Camp Nou.

Wedden

Meer odds

Barcelona hoopt De Jong ook volgend seizoen in de ploeg te hebben. De Nederlander heeft het naar zijn zin in Spanje en heeft zich niet uitgelaten over een mogelijk vertrek. United heeft zich nog niet bij Barcelona gemeld voor De Jong, benadrukt SPORT.

Op financieel gebied zou een verkoop van De Jong niet slecht uitkomen voor de Spaanse grootmacht. Mocht er een United-bod binnenkomen dat te goed is om te weigeren, dan heeft Barça Valencia-middenvelder Carlos Soler op het oog als vervanger. Die loopt in de zomer van 2023 uit zijn contract en is niet van plan om zijn verbintenis in het Estadio Mestalla te verlengen.