Fantastische goal van Messi bezorgt PSG de titel ondanks remise tegen Lens

23-04-2022 22:55
9

Paris Saint-Germain heeft zich zaterdagavond voor de achtste keer in de laatste tien jaar tot kampioen van Frankrijk gekroond. Een weergaloze treffer van Lionel Messi was genoeg, ondanks een 1-1 gelijkspel tegen RC Lens.

PSG koesterde al enige tijd een geruststellende voorsprong in de Ligue 1 en zaterdag kon de landstitel dan eindelijk worden veiliggesteld. De Parijse fans hoopten dan ook op een galavoorstelling in de kampioenswedstrijd tegen Lens, en coach Mauricio Pochettino stuurde zijn sterrenvoorhoede met Messi, Kylian Mbappé en Neymar het veld in.

Les Parisiens waren ook dominant en onder meer Neymar en Achraf Hakimi kregen kansen op de openingstreffer. Lens-doelman Jean-Louis Leca zat de thuisploeg echter keer op keer dwars. Zo stopte hij in de tweede helft ook knap een poging van Mbappé. De opdracht voor de bezoekers werd nog wat moeilijker toen Kevin Danso zijn tweede gele kaart kreeg, maar PSG had een bevlieging van Messi nodig om de ban te breken. De Argentijn schoot na 68 minuten fantastisch raak.

PSG, waar Georginio Wijnaldum en Xavi Simons op de bank bleven, kon de champagne ontkurken, maar Corentin Jean zorgde nog wel voor een kleine domper op de feeststemming door in de slotfase de 1-1 te maken. Genoeg om PSG van de titel te houden was het echter niet. Daarmee is Lille nu officieel onttroond.