Fraser fel: 'Van Stee en Rankovic zijn té professioneel voor Sparta'

Fraser fel: 'Van Stee en Rankovic zijn té professioneel voor Sparta'

25-04-2022 18:50
47

Henk Fraser vindt het zeer onterecht dat er naar Aleksandar Rankovic werd gewezen bij Sparta. De trainer besloot op te stappen, nadat de Rotterdammers afscheid namen van zijn Servische assistent.

Rankovic lag naar verluidt niet goed bij een deel van de spelersgroep vanwege zijn dominante karakter. Fraser springt voor hem op de bres. "Ranko is een trainer die veeleisend is, dwingend is en heel direct communiceert. Hij werkt altijd op het allerhoogste niveau", zegt de coach tegen Voetbal International.

Fraser is kritisch op de mentaliteit op Het Kasteel. "In mijn optiek zijn mensen als Van Stee en Rankovic misschien wel té professioneel voor Sparta", stelt hij. "Sparta is wellicht een club die, bewust of onbewust, wíl bivakkeren waar ze nu staat. Dan is het moeilijk om met mensen als Van Stee en Rankovic mee te gaan en kan het zo zijn dat mensen zeggen dat Ranko heel dwingend aanwezig is. Ach, schei toch uit. Ranko is naar mij hetzelfde als naar een speler van achttien of dertig. Dat is iets waar je mee moet kunnen omgaan en blijkbaar moet je daarvoor op een bepaald niveau gespeeld hebben."

"Je kan niet zeggen volgende keer beter, dat werkt niet op topsportniveau", gaat Fraser verder. "Dat is waar sommigen, naar mijn mening, moeite mee hadden bij Ranko en Van Stee: met die houding, met die instelling. En daar heb ik dan weer moeite mee." Sparta maakte maandagavond bekend dat Maurice Steijn per direct aan de slag gaat bij de club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie