Trauner weet hoe Payet moet worden afgestopt: 'Hij moet daar de bal krijgen'

Trauner weet hoe Payet moet worden afgestopt: 'Hij moet daar de bal krijgen'

04-05-2022 19:11 Laatste update: 19:13
16

Gernot Trauner leeft met veel vertrouwen toe naar de return in de halve finale van de Conference League. De Feyenoord-verdediger heeft lessen uit de eerste ontmoeting in Rotterdam-Zuid getrokken en denkt te weten hoe Dimitri Payet beteugeld moet worden.

Donderdag wordt om 21.00 uur afgetrapt in het Stade Vélodrome. Feyenoord verdedigt een 3-2 voorsprong uit de eerste ontmoeting met Olympique Marseille. "Het gaat een zware wedstrijd worden", voorspelt Trauner op de persconferentie. "We zijn klaar voor morgen (donderdag, red.). We hebben de kwaliteit om de finale te bereiken. We hebben een hele goede prestatie nodig om door te gaan."

De Oostenrijker heeft lering getrokken uit de eerste ontmoeting in De Kuip. "Marseille heeft duidelijk veel kwaliteit. In de omschakeling zijn ze dodelijk: ze kunnen ons elke seconde pijn doen. Daar moeten we ons bewust van zijn. Zij hebben spelers die het verschil kunnen maken."

Payet afstoppen
Blikvanger aan de zijde van Olympique Marseille is zonder enige twijfel Frans international Payet. Hoe denkt Trauner hem af te stoppen? "We moeten hem weghouden uit het centrum. We moeten hem geen ruimte geven voor onze verdedigende linie. Hij moet de bal aan de zijkant van het veld krijgen. Het wordt lastig over negentig minuten, maar we gaan het proberen."

Voor Feyenoord is de clash met Marseille alweer het achttiende duel in de Conference League van deze jaargang. "We laten elke week weer zien dat we fit genoeg zijn. Natuurlijk hebben we veel wedstrijden gehad. Ik denk dat het mentaal zwaarder is. Als je mentaal wakker bent, voel je minder dat je moe bent", aldus Trauner.