Tactisch meesterplan Slot komt uit in tweede helft: 'Geen problemen meer gehad'

Tactisch meesterplan Slot komt uit in tweede helft: 'Geen problemen meer gehad'

06-05-2022 07:21 Laatste update: 09:04
48

Arne Slot is trots op de tactische uitvoering van zijn Feyenoord-spelers in het Conference League-duel met Olympique Marseille (0-0). Dankzij het resultaat behaalde de Stadionclub de finale van het nieuwe Europese toernooi. De coach van de Rotterdammers vond het uitvallen van Dimitri Payet niet het enige keerpunt in de wedstrijd.

Dankzij het 0-0 gelijkspel in Marseille plaatste Feyenoord zich voor de finale van de Conference League. De 3-2 zege uit het duel in De Kuip volstond. "Van tevoren hoop je dat je veel hoger en agressiever druk op ze kan zetten", vertelt Slot na afloop aan Veronica. "Ik vond dat wij in het eerste half uur amper zelf aan het voetballen toekwamen. Zij waren constant in de juiste positie en moesten wij ons aan hen aanpassen en niet andersom."

Na een half uur ging sterspeler Payet van het veld met een spierblessure en vrijwel direct begon Feyenoord beter te voetballen. "Dat zal niet de enige reden zijn geweest", analyseert de coach. "We lieten ons in ieder geval niet verleiden om moeilijke ballen het middenveld in te spelen. Het was eigenlijk constant tegenhouden. Dat gingen we in de tweede helft beter doen."

Volgens Slot was de positionele bezetting beter in het tweede bedrijf, waardoor vooral de achterste drie verdedigers van Marseille de bal hadden. "Zij zijn niet de spelers die voor hen het spel moeten maken. Daardoor hebben we eigenlijk helemaal niet zoveel problemen meer gehad in de tweede helft", besluit de Feyenoord-trainer.