Cocu ontkent: Als ik zou solliciteren, dan ken ik genoeg mensen bij PSV

Cocu ontkent: "Als ik zou solliciteren, dan ken ik genoeg mensen bij PSV"

9 mei - 21:25 Laatste update: 21:52
Eredivisie 41 Reacties

Voordat Ruud van Nistelrooy aan werd gesteld als opvolger van Roger Schmidt, leek oude bekende Phillip Cocu één van de meest serieuze opties: nadat Schmidt bekendmaakte te vertrekken bij PSV, werd Cocu opvallen vaak bij zijn oude club gespot. De momenteel clubloze trainer ontkent in Rondo echter dat hij zichzelf op heeft gedrongen in Eindhoven.

In februari kondigde Schmidt zijn vertrek aan én werd bekend dat Marcel Brands – met wie Cocu jarenlang succesvol samen heeft gewerkt – als algemeen directeur terug zou keren. Cocu werd vervolgens 'betrapt' op De Herdgang en keek samen met commissaris Hans van Breukelen naar een wedstrijd van de Eindhovenaren. Van een verkapte sollicitatie was echter geen sprake, laat hij in de Ziggo Sport-talkshow echter weten. "Als ik zou solliciteren, dan ken ik genoeg mensen bij PSV die ik kan benaderen. Daarvoor hoef ik niet op de tribunes te gaan zitten."

Cocu benadrukt dat hij wel vaker bij PSV te vinden is. "Soms op de tribune, soms in de business lounge, soms in De Verlenging (het eetcafé in het stadion, red.). En toevallig werd ik bij deze gelegenheid uitgenodigd voor een diner, voorafgaand aan de wedstrijd." Vlak voor aanvang van de bewuste wedstrijd tegen sc Heerenveen kwam hij Van Breukelen tegen. "Ik ken Hans zo lang en ik zie geen reden om – omdat de trainer dit net bekend heeft gemaakt – iets anders te gaan doen. Ik denk dat je gewoon jezelf moet blijven en dat heb ik ook gedaan."

Cocu blijft er dan ook bij dat zijn bezoek aan het Philips Stadion los stond van de geruchten rondom de trainersvacature. "Ik kom graag bij PSV, ik woon ook in die stad. En als ik dat niet meer zou kunnen doen, omdat er geruchten zijn… Dan wordt het wel een moeilijk verhaal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s