Ajax krijgt vrij baan: 'We zijn niet bezig met het kampioenschap verpesten'

Ajax krijgt vrij baan: 'We zijn niet bezig met het kampioenschap verpesten'

10 May - 18:21
204

Sc Heerenveen-trainer Ole Tobiasen houdt er geen rekening mee dat zijn ploeg woensdagavond resultaat boekt tegen Ajax. De Amsterdammers hebben aan een zege genoeg voor de landstitel en de Noorse keuzeheer vindt het bijzonder om deel uit te maken van zo'n duel. 

Heerenveen staat momenteel achtste en doet dus nog volop mee in de strijd om play-offs voor Europees voetbal. "We proberen altijd resultaat te halen, waar we ook spelen", steekt Tobiasen van wal tegenover de Leeuwarder Courant. "Maar we zijn niet zozeer bezig om het kampioenschap te verpesten. We zijn bezig om zelf de achtste plek te veroveren. Daar is morgen ook een wedstrijd voor."

Dat Ajax woensdag in eigen huis kampioen kan worden, geeft de wedstrijd een extra lading. "Dit zijn fantastisch mooie wedstrijden om mee te mogen maken. Je maakt niet vaak mee dat je tegenstander kampioen kan worden, dus het zal een gekkenhuis worden voor en tijdens de wedstrijd", aldus Tobiasen, die er niet van uit gaat dat de Friezen het kampioensfeestje in rook laten opgaan. 

"Morgen (woensdag, red.) verwacht ik niet dat we punten gaan pakken, zo eerlijk moeten we ook zijn. Het wordt gewoon een hele belangrijke uitwedstrijd. Maar daarom kan het doelsaldo heel belangrijk gaan worden richting zondag", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s