Geen heldenrol voor Flekken: Leipzig wint DFB Pokal na strafschoppen

Geen heldenrol voor Flekken: Leipzig wint DFB Pokal na strafschoppen

21 May - 22:47 Laatste update: 23:13
8

RB Leipzig heeft ten koste van SC Freiburg de DFB Pokal gewonnen. Ondanks twee rode kaarten voor Die Roten Bullen moesten penalty's uitwijzen wie de beker mee naar huis mocht nemen. Mark Flekken kon zich niet onderscheiden en keerde geen strafschop, terwijl Freiburg er twee miste. 

Freiburg opende fel en kreeg in de eerste twintig minuten een aantal kansen om aan de leiding te komen. Eén van die kansen bezorgde de nummer zes van het afgelopen Bundesliga-seizoen de voorsprong. Maximilian Eggestein schoot van randje zestien beheerst raak. Hoewel de treffer even afgekeurd leek te worden wegens hands, zagen de arbiter en VAR van dienst daar geen reden toe. 

Leipzig kwam na de openingstreffer beter in de wedstrijd, maar moest op het uur een rode kaart voor Marcel Halstenberg incasseren. Freiburg leek daardoor af te stevenen op de winst, al dacht Leipzig-sterspeler Christopher Nkunku daar anders over. Tien minuten voor tijd tekende hij voor de gelijkmaker, waardoor verlenging moest uitwijzen wie er met de beker vandoor zou gaan.

Ook de extra tijd was, ondanks nog een rode kaart voor Leipzig, niet genoeg om een winnaar te bepalen, waardoor het aankwam op strafschoppen. Die nam Leipzig beter dan Freiburg. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s