VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spitsen

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spitsen

24-05-2022 12:00
64

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. Jij kiest welke spelers de elf plekken in gaan nemen. Wie was de beste spits? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Cyriel Dessers (Feyenoord)
Het hoogtepunt moet nog komen, één dag voor de Conference League-finale tegen AS Roma, maar Dessers heeft nu al het seizoen van zijn leven achter de rug. 'Mister 92ste minuut' - de Belg maakte zijn eerste vier Eredivisie-goals in blessuretijd, speelde Bryan Linssen uit de basis en deed PSV nog even de das om in de titelrace.

Sébastien Haller (Ajax)
De topscorer van de Eredivisie kan niet ontbreken. Met 21 goals volgde hij Giorgos Giakoumakis op. Vaak wordt de nadruk gelegd op zijn beperkingen, maar Haller was afgelopen seizoen goud waard voor Ajax. In de Champions League maakt hij het ongelooflijke aantal van elf doelpunten in acht wedstrijden.

Michiel Kramer (RKC Waalwijk)
Elf keer scoren voor RKC, dan doe je iets heel erg goed. Kramer voelt zich senang in Waalwijk, waar hij een aantal moeilijke jaren achter zich heeft kunnen laten. De dikke sigaar die hij na de laatste speelronde rookte, was meer dan verdiend.

Loïs Openda (Vitesse)
Samen met Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi en Sondre Tronstad draaide Openda het beste seizoen bij Vitesse. De Belg, die volgende week tegen Oranje kan debuteren als Rode Duivel, maakte achttien goals en hoopt met een Conference League-ticket afscheid te nemen van Vitesse.

Jörgen Strand Larsen (FC Groningen)
In de eerste speelronde van het Eredivisie-seizoen drukte Strand Larsen meteen zijn stempel: met een omhaal in de laatste minuut bezorgde hij Groningen de drie punten tegen SC Cambuur. Het bleek de opmaat naar een sterk jaar van de Noor, die ondanks de matige prestaties van zijn ploeg veertien keer scoorde.

Ricky van Wolfswinkel (FC Twente)
Niemand zou zeggen dat Van Wolfswinkel (33) één van de oudste spitsen van de Eredivisie is. Hij is in elk geval één van de meest trefzekere: dit seizoen leidde hij FC Twente met zestien doelpunten naar de vierde plaats in de Eredivisie. Van Wolfswinkel is helemaal op zijn plek in Enschede.

Eran Zahavi (PSV)
Tien goals is statistisch misschien aan de magere kant voor een spits van PSV, maar Zahavi maakte er in de tweede seizoenshelft wel een paar héél belangrijke. De Israëlische spits vertrekt na twee seizoenen weer uit Nederland en kende veel persoonlijke tegenslag, met een inbraak in zijn woning en overval op zijn gezin.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!