Aboutaleb reist vol goede moed af naar Tirana: 'Rotterdam op Europese kaart gezet'

Aboutaleb reist vol goede moed af naar Tirana: 'Rotterdam op Europese kaart gezet'

24 May - 12:11
118

Ahmed Aboutaleb is vol vertrouwen dat Feyenoord de Conference League gaat winnen. De burgemeester van Rotterdam reist vol goede moed af naar Tirana. Hij hoopt als twaalfde man een bijdrage te leveren aan de vurig gewenste Europese hoofdprijs.

De burgervader geeft aan trots te zijn op de glansrijke Conference League-campagne die de club tot dusver al neerzette. "Heel fijn dat Feyenoord medebepalend is voor de identiteit van de Maasstad en op deze manier de stad en de club in Europa op de kaart zet", reageert Aboutaleb bij ESPN. "Daar mag je best trots op zijn."

Van nervositeit is geen enkele sprake bij de zestigjarige burgemeester. "Ik heb er rotsvast vertrouwen in dat het goedkomt. Ik ben een optimistisch mens, dus we gaan met goede moed die kant uit om als twaalfde man Feyenoord naar een zege te helpen."

Toch geeft Aboutaleb wel aan dat ook de titelkoorts bij hem stijgt. "Gezonde spanning is altijd fijn, zo met alle mensen die de club een warm hart toedragen." Voor het eerst in jaren tijd reist de Nederlandse bestuurder mee met de Stadionclub naar het buitenland. "Ik ga eigenlijk nooit mee. Ik kreeg een uitnodiging van de burgemeester van Tirana, hij is echt een vriend van de stad Rotterdam."

Feyenoord speelt woensdag de finale van de Conference League. AS Roma is de tegenstander in het Albanese Tirana. De aftrap is om 21.00 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s