'Ajax, PSV en Feyenoord gelinkt aan Dasa, die hoopt op transfer naar buitenland'

'Ajax, PSV en Feyenoord gelinkt aan Dasa, die hoopt op transfer naar buitenland'

30-05-2022 14:53
67

Ajax, PSV en Feyenoord worden door het doorgaans betrouwbare The Athletic gelinkt aan Vitesse-back Eli Dasa. De drie Nederlandse topclubs zouden interesse hebben, maar de Israëliër lijkt de voorkeur te geven aan een stap richting het buitenland.

Het contract van Dasa loopt af bij Vitesse en de international gaat niet verlengen. Daardoor heeft hij de clubs voor het uitkiezen. The Athletic weet dat Ajax, PSV en Feyenoord allemaal een oogje hebben op Dasa. Hoe concreet de interesse precies is, wordt niet duidelijk.

Op het eerste oog lijkt het er niet op dat Dasa voor een binnenlandse transfer zal kiezen. Eerder sloot de rechtsback een langer verblijf in Nederland niet uit, maar het is inmiddels duidelijk dat Dasa hoopt op een move naar een ander land. Er zou genoeg belangstelling zijn voor de verdediger.

In zijn drie jaar bij Vitesse groeide Dasa uit tot een absolute sterkhouder. Hij wist zich dit seizoen ook internationaal op de kaart te zetten, met een aantal sterke optredens in de Conference League. Het slot van het Vitesse-seizoen moest Dasa wel missen door een opvallende reden: hij ging trouwen en heeft de bruiloft niet verzet.