Willem II presenteert hoofdscout met Feyenoord, Juventus en Liverpool op zijn cv

Willem II presenteert hoofdscout met Feyenoord, Juventus en Liverpool op zijn cv

01-06-2022 13:28
25

Willem II heeft een ervaren nieuwe hoofdscout gestrikt, maakt het woensdag bekend via de officiële kanalen. Steven Aptroot neemt het stokje van de onlangs vertrokken Gerard Wielaert over.

Aptroot rolde in het vak toen hij als student regelmatig tips mailde naar toenmalig Feyenoord-directeur Peter Bosz en een kans kreeg als scout. Later was hij werkzaam voor Juventus, Liverpool en Norwich City, nu wordt Willem II dus zijn nieuwe werkterrein. "Steven heeft in de zestien jaar dat hij in het vak zit een groot netwerk opgebouwd en beheerst het scouten aan de hand van data. Die eigenschappen zijn van belang en passen bij de manier waarop we willen werken", laat kersvers directeur Teun Jacobs weten via de clubkanalen.

Wedden

Meer odds

Aptroot zal dus moderne middelen inzetten, met als doel het gedegradeerde Willem II weer richting de Eredivisie te loodsen. "We omarmen beiden de tools van de huidige tijd. Data is ondersteunend aan het werk dat we graag doen; potentiële spelers voor Willem II in kaart brengen die passen bij de speelwijze van de club." De nieuwe hoofdscout kent echter ook zijn klassiekers. "Na mijn eerste contact met Willem II gingen mijn gedachten terug naar eind jaren negentig. Ik ben van de generatie jongeren die Willem II met Co Adriaanse Europa in zag gaan (in 1999, red.). Wanneer ik aan dat Willem II denk, denk ik aan de filosofie die destijds hier heerste en daarna eigenlijk altijd nagestreefd is."