Lang: 'Stuurde hem bijna een bericht dat hij niet meer tegen me hoefde te praten'

Lang: 'Stuurde hem bijna een bericht dat hij niet meer tegen me hoefde te praten'

01-06-2022 21:23 Laatste update: 21:38
125

Noa Lang doet een boekje open over zijn verstandhouding met Alfred Schreuder. Waar de Club Brugge-aanvaller aanvankelijk blij was met de komst van de Nederlander, lagen de twee naderhand met elkaar in de clinch.

Lang en Schreuder kenden elkaar van hun eerdere gezamenlijke periode bij Ajax. "Ik was heel blij toen hij naar Club kwam", zegt de Oranje-international in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar al snel had ik het gevoel dat hij mij gebruikte om een voorbeeld te stellen. Door mij aan te pakken. Terwijl ik niet meer de Noa van bij Ajax was. Ik had intussen een hele andere status. Dat heb ik hem ook gezegd."

Wedden

Meer odds

"Je hoeft na een verkeerde bal op de training niet tegen me te schreeuwen", maakt Lang duidelijk. De buitenspeler stelt dat hij nou eenmaal risico in zijn spel legt en dat Schreuder dat had te accepteren. "En vervolgens, als ik dan reageer, nóg iets zeggen. We hebben echt ruzie gehad, man. Veel bonje. Geen vriendelijke dingen naar elkaar geroepen."

Lang kan herinneren dat de druppel het duel met RFC Seraing was. Na zijn wissel liep hij direct de catacomben in. De week erop liet Schreuder hem van minuut dertig tot tachtig warmlopen. "Toen was ik er helemaal klaar mee. Toen ik in maart naar het Nederlands elftal ging, had ik hem bijna een bericht gestuurd", aldus Lang. "Dat het beter was dat hij tot het einde van het seizoen niet meer tegen me zou praten. Toegegeven, ik heb het Schreuder moeilijk gemaakt. Maar hij mij ook. We hebben er beiden veel uit geleerd."