Wales niet rouwig om nederlaag tegen Oranje: 'Het grote plaatje was duidelijk'

09-06-2022 00:00 Laatste update: 00:02
24

Het Nederlands elftal heeft dankzij Wout Weghorst alsnog drie punten gepakt in de Nations League, maar echt rouwig lijken ze er niet om in Wales. Het duel met Oranje volgde drie dagen na de allesbeslissende playoff-wedstrijd tegen Oekraïne, waarin plaatsing voor het WK afgedwongen werd. Dát had prioriteit.

Nederland drukt de euforie van Wales, maar meer dan dat lijkt het niet. Ook niet nadat Wales in blessuretijd een puntje veilig leek te stellen. 'De finale van de play-offs van het WK van zondag tegen Oekraïne was altijd de prioriteit bij het ingaan van deze lange interlandperiode', schrijft de BBC. 'De zeven wijzigingen die door Page (bondscoach Wales, red.) werden aangebracht benadrukten dat. Belangrijke spelers als Aaron Ramsey, Joe Allen en keepersheld Wayne Hennessey bleven buiten de wedstrijdselectie, Gareth Bale viel laat in.'

'Ondanks dat ging Wales opnieuw vol de strijd aan met één van 's werelds voetbalzwaargewichten. Het doelpunt van Norrington-Davies leek Wales een gelijkspel te bezorgen en het feest een vervolg te geven, maar Nederland had andere plannen.'

Aan een indrukwekkende ongeslagen thuisreeks van Wales kwam een einde, aldus Wales Online. 'Het grotere plaatje was duidelijk na de wedstrijd tegen Oekraïne. Beide ploegen zagen er nogal onherkenbaar uit, waarbij Van Gaal de hele basis veranderde na de 4-1 overwinning op België. En het was Wales dat een vroege schrik overleefde toen de pass van Joe Rodon werd onderschept, hoewel het schot van Koopmeiners uit de daaropvolgende aanval goed werd geblokt.'

Oranje breekt thuisreeks af
'Wales leek een punt te stelen toen Norrington-Davies in de tweede minuut van de blessuretijd de voorzet van Connor Roberts achter Flekken kopte. Maar de harten van Wales werden even later gebroken toen Weghorst zijn ploeg de zege bezorgde: Wales lijdt de eerste thuisnederlaag sinds november 2018 tegen Denemarken.'

'Ze voelen zich nog steeds een beetje suf in Cardiff, doelt The Telegraph op de overwinning op Oekraïne, waarna er flink gefeest werd. 'Slechts drie dagen na het feest dacht Wales dat het een gelijkspel uit het vuur gesleept had, maar in de slotfase stierf het tegen Nederland. Iedereen die een nacht van weinig drama verwachtte, kan zich niet hebben voorbereid op het drama in blessuretijd.'

'De vieringen na de 1-1 duurden echter niet lang. Veel supporters waren nog aan het juichen toen Nederland alweer naar voren stormde. Tyrell Malacia gaf de voorzet op Wout Weghorst, de Burnley-spits, en zijn kopbal was krachtig genoeg om de duikende Davies te passeren. De nederlaag zal niets van de glans van de overwinning op Oekraïne wegnemen, hoewel het een bron van oprechte ergernis zal zijn. De late kopbal van Wout Weghorst maakte een einde aan een ongeslagen thuisreeks van negentien wedstrijden.'