'Ego-aanvallen Lewandowski zijn Bayern bekend, ook tip Nagelsmann viel verkeerd'

'Ego-aanvallen Lewandowski zijn Bayern bekend, ook tip Nagelsmann viel verkeerd'

09-06-2022 16:13
59

Bij Bayern München kwamen de harde uitspraken van Robert Lewandowski wellicht niet als een verrassing. Volgens TZ zijn ze in de Allianz Arena al langer bekend met de 'ego-aanvallen' van de 33-jarige Pool. Ook coach Julian Nagelsmann was het slachtoffer.

Lewandowski kwam deze week opvallend scherp uit de hoek over Bayern, dat hij een gebrek aan loyaliteit en respect verweet. "Welke speler wil dan nog naar Bayern, in de wetenschap dat dit je uiteindelijk kan overkomen?", liet de topspits weten. Het zit hem dwars dat de Duitse kampioen hem aan zijn tot medio 2023 lopende contract houdt en nog niet meewerkt aan een transfer naar FC Barcelona.

Volgens TZ spreekt Lewandowski inmiddels alweer verzoenende woorden. "Ik ben geen egoïstisch persoon. Ik weet wat ik had bij Bayern en waardeer het zeer", stelt hij. De krant weet dat ze bij Bayern niet verbaasd zijn over de eigenzinnigheid van de ster, die zou kampen met 'ego-aanvallen'. Daar kreeg ook Nagelsmann in de laatste weken van dit seizoen mee te maken. Lewandowski stond op de training niet open voor aanwijzingen over zijn positionering. De Poolse international vertelde dat hij al 41 keer had gescoord in de Bundesliga, en niet zijn één jaar oudere trainer.

Ook de medische staf van Der Rekordmeister maakte in december 2019 kennis met een 'ego-aanval' van Lewandowski. De teamartsen wilden niet dat hij het vliegtuig zou nemen om de feestdagen met zijn familie in Polen te vieren. Gevreesd werd dat de luchtdruk het herstel van zijn wond in gevaar kon brengen, maar toch huurde hij een privéjet.