Knipoog Dumfries na training met Smitshoek-shirt: 'Daarom speelde ik al in oranje'

Knipoog Dumfries na training met Smitshoek-shirt: 'Daarom speelde ik al in oranje'

10-06-2022 14:15
8

Denzel Dumfries is vrijdag op de persconferentie van het Nederlands elftal verschenen, nadat hij op de ochtendtraining het shirt van zijn oude amateurclub VV Smitshoek droeg. Dat lijkt erop te duiden dat hij zaterdag tegen Polen weer speelt, knipoogt hij.

In het kader van de Nationale Voetbaldag trainden de Oranje-internationals in het shirt van hun eerste amateurclub. "Fantastisch, het zag er heel kleurrijk uit. Iedereen keek bij het ontbijt naar elkaars shirt. Het is fantastisch dat amateurclubs zo in het zonnetje worden gezet", aldus Dumfries, die relatief laat instroomde in het betaald voetbal. "Voor mij is het niet zo heel lang geleden. Ik heb bij drie amateurclubs (Smitshoek, Spartaan '20 en BVV Barendrecht, red.) gespeeld. De mooiste herinnering is dat je zaterdagochtend vroeg op staat met de spanning en lekker gaat voetballen."

Dumfries geniet, na zijn eerste seizoen bij Internazionale, sowieso van zijn verblijf bij het Nederlands elftal. "Ik houd het wel makkelijk vol. Er is eigenlijk geen vermoeidheid. Als het aan mij ligt, speel ik morgen (zaterdag, red.)", aldus de rechtervleugelverdediger, die tegen België de negentig minuten volmaakte en tegen Wales zijn plekje aan Hans Hateboer moest afstaan. "Daarom speelde ik al in het oranje", voegt hij toe met een knipoog, doelend op het shirt van Smitshoek.

Of Dumfries zijn plekje ook gaat heroveren, zal zaterdag moeten blijken. "Ik wil de bondscoach van Polen niet wijzer maken. Dat is het spel", aldus bondscoach Louis van Gaal.