'Barcelona wijst eerste United-bod op De Jong af, clubs blijven in contact'

'Barcelona wijst eerste United-bod op De Jong af, clubs blijven in contact'

10-06-2022 19:21 Laatste update: 20:14
73

Het eerste bod dat Manchester United heeft uitgebracht op Frenkie de Jong is afgewezen door FC Barcelona, meldt Fabrizio Romano. De clubs blijven in contact om de transfer van de Nederlander te bespreken.

Volgens de Italiaanse transferexpert bedroeg het openingsbod van de Engelse grootmacht zestig miljoen euro. Daarbij zouden The Mancunians bereid zijn nog eens tien miljoen euro aan bonussen te betalen. Eerder op de vrijdag wist The Athletic al te onthullen dat De Jong inmiddels zelf ook naar Old Trafford wil vertrekken.

Wedden

Meer odds

Toch heeft de international nooit expliciet uitgesproken de Blaugranas te willen verlaten. Romano weet dat de gesprekken al op 1 juni zijn begonnen tussen Barcelona en Manchester United, maar dat nu pas het bod is uitgebracht. De financieel noodlijdende Catalaanse club zou niet onwelwillend staan tegenover een verkoop van De Jong. Hij is de speler die de hoogste transferwaarde heeft binnen de ploeg van Xavi Hernández. Erik ten Hag en de international werkten eerder al samen bij Ajax.