Gravenberch geeft afscheidsinterview: 'Dan had ik zeker bijgetekend bij Ajax'

Gravenberch geeft afscheidsinterview: 'Dan had ik zeker bijgetekend bij Ajax'

13-06-2022 06:55
104

Ryan Gravenberch verlaat Ajax met een goed gevoel voor Bayern München, laat hij weten in een afscheidsinterview in De Telegraaf. Al in oktober werd hij overtuigd door de Duitse grootmacht.

"Mijn keuze was eigenlijk best snel gemaakt", begint Gravenberch. "In oktober heb ik de trainer Julian Nagelsmann, sportvoorzitter Hasan Salihamidzic en technisch directeur Marco Neppe in een hotel op Schiphol ontmoet. Het plan dat ze me schetsten, klopte gewoon." Met Ajax heeft zijn droomtransfer niets te maken. "Uiteindelijk heeft Ajax me een vorstelijke aanbieding gedaan. En als Bayern niet zo'n goede indruk had gemaakt, had ik zeker bijgetekend."

Wedden

Meer odds

"Of ik klaar voor de Bundesliga ben, is een lastige vraag. Maar ik heb dat gevoel zeer zeker", vervolgt de twintigjarige middenvelder. "Bij Ajax heb ik vier jaar in het eerste mogen uitkomen, heb ik meer dan honderd wedstrijden gespeeld, drie landstitels en twee bekers gewonnen en zijn we tot de knock-outfase van de Champions League doorgedrongen. Ik verlaat Ajax trots en ga de club missen."

Een transfervrij vertrek bij Ajax was geen optie voor Gravenberch, die tot en met 2027 elk jaar tien miljoen euro bruto gaat verdienen in München. Hij levert de Amsterdammers een transfersom van 24,5 miljoen op. "Ik vind het logisch dat Ajax iets aan me verdient, omdat de club altijd goed voor me is geweest. We gaan als goede vrienden uit elkaar. Mijn liefde voor de club zal altijd blijven."