Van Gaal gaat in op situatie-Janssen en laat naam Brobbey vallen

Van Gaal gaat in op situatie-Janssen en laat naam Brobbey vallen

14-06-2022 20:35
51

Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn opstelling tegen Wales toegelicht. Frenkie de Jong speelt opnieuw, maar dat is op verzoek van Frenkie de Jong.

De Jong speelde de eerste twee Nations League-wedstrijden al en viel tegen Wales in. "Ik heb gevraagd of hij wilde spelen en hij wilde spelen, maar ik heb wel gezegd dat hij aan moet geven wanneer hij vermoeid is. Veel spelers lopen op hun laatste benen, dat is duidelijk", zegt Van Gaal tegen de NOS. "Hij kan onder de druk uitspelen en dat is belangrijk. Hij is de baas op het middenveld en coacht de andere twee middenvelders. Of het elftal met hem erbij meer vorm brengt? Dat lijkt me duidelijk, anders vraag ik niet of hij wil spelen."

Ook Vincent Janssen staat in de basis. De spits van het Mexicaanse Monterrey CF maakt na vijf jaar zijn rentree in Oranje. "Daar ben ik heel nieuwsgierig naar. Hij is een type spits dat we nodig hebben, daarom krijgt hij nu een kans. De media hebben hem niet gevolgd, maar wij wel. We hebben hem gevolgd omdat hij de kwaliteiten heeft om hier in de spits te spelen, maar zijn concurrent is Brobbey bijvoorbeeld. Die heb ik bij Jong Oranje gelaten, omdat zij zich nog moeten kwalificeren. Dat is gelukt, dus ik ben een blij mens."

"Een examen? Ja, dat is het ook, maar niet alleen voor Vincent Janssen. In september kan ik hem ook nog uitnodigen. Het is profvoetbal. Je wordt getest en dan krijg je een uitslag."