Oranje op rapport: knappe rentree Janssen, maar ook twee onvoldoendes

Oranje op rapport: knappe rentree Janssen, maar ook twee onvoldoendes

14-06-2022 22:45 Laatste update: 22:44
218

Het Nederlands elftal heeft de interlandperiode besloten met een krappe zege op Wales. Oranje won na wéér een late ontsnapping met 3-2 in De Kuip. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de ploeg van bondscoach Louis van Gaal.

Jasper Cillessen – 6: Of de 2-1 ook hem aan te rekenen valt, is een discussiepunt. Daarna liet hij zich nog bijna verrassen door een jagende Welshman, maar verder had Cillessen niet zo gek veel te doen.

Wedden

Meer odds

Jordan Teze – 5: Stond met goed werk aan de basis van de openingstreffer, maar trof met slordig balverlies ook blaam bij de 2-1. Voor Van Gaal woog dat laatste blijkbaar zwaarder, want de PSV'er bleef in de rust in de kleedkamer achter.

Matthijs de Ligt – 6: De Ligt werd met een schot door de benen verschalkt door de Welshe smaakmaker Johnson, die hem ook in het vervolg nog een keer voorbij snelde. Geen vlekkeloos optreden van de gelegenheidsaanvoerder.

Bruno Martins Indi – 6: Hij had geluk dat hij na 18 minuten slechts een gele kaart kreeg. Martins Indi deed niet zoveel verkeerd, maar heel 'veilig' voelde het niet. Zijn handelingssnelheid lag wat laag.

Hans Hateboer – 5: Het verschil met Denzel Dumfries is groot. Als je de opstelling niet gezien hebt, zou je gemist kunnen hebben dat hij meespeelde. De wissel kwam niet als een verrassing.

Teun Koopmeiners – 6: Een beetje een flauw optreden van Koopmeiners, die als controleur naast De Jong nauwelijks zijn stempel drukte. Hij zal Van Gaal opnieuw niet overtuigd hebben.

Frenkie de Jong – 7,5: Wat een voetballer is De Jong toch als hij goed wordt gebruikt. De controleur van Barcelona trok de regie weer regelmatig naar zich toe en leidde een flink aantal gevaarlijke momenten in.

Tyrell Malacia – 6,5: Malacia verstopte zich zeker niet. De bedrijvige Feyenoorder wilde zich laten zien in eigen stadion en deed het naar behoren, maar dat beetje extra ontbrak - zeker in de laatste fase - nog. Had pech dat hij een penalty tegen kreeg.

Cody Gakpo – 7: Met een paar dribbels door de as liet hij zich al zien en vervolgens schoot hij zelf de 2-0 binnen. Gakpo nam revanche na een minder eerste optreden tegen Wales. Ditmaal ging het een stuk beter.

Noa Lang – 7: Met een zeer fraaie goal brak hij al snel de ban voor Oranje. Lang leek zich daarna wat vrijer te voelen, na behoorlijk een moeizame start. Bij vlagen liet de Club Brugge-ster zien waartoe hij in staat is.

Vincent Janssen – 7,5: Voor het eerst sinds 2017 speelde hij een interland voor Oranje, maar hij leek nooit weggeweest. De zeer gretige Janssen was volop aanwezig en liet zien als aanspeelpunt te kunnen fungeren, alleen de zuiverheid ontbrak soms nog een beetje. Heel knap.

Invallers
Stefan de Vrij – 6,5: Hij kwam halverwege in het veld en had een paar goede onderscheppingen. De Vrij lijkt te beseffen dat de plekken achterin duur zijn en mag zich na vanavond weer wat kansrijker wanen.

Denzel Dumfries – 6,5: Hij bracht meteen een stuk meer energie aan de rechterkant. Oermens Dumfries droeg zijn steentje bij aan de late ontsnapping.

Memphis Depay – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Steven Bergwijn – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Bondscoach
Louis van Gaal – 7: Met tien punten uit vier duels en de eerste plaats in de poule, mag de eerste Nations League-fase een succes worden genoemd. Van Gaal zag bovendien al zijn internationals aan het werk en zal weer een stukje wijzer zijn geworden richting het WK.