Memphis: 'Mensen zullen me vast verrot hebben gescholden, dat begrijp ik ook'

Memphis: 'Mensen zullen me vast verrot hebben gescholden, dat begrijp ik ook'

14-06-2022 23:47 Laatste update: 15-06-2022 00:34
32

Zijn late treffer in het gewonnen Nations League-duel met Wales (3-2) voelt als revanche voor Memphis Depay. In de vorige interland was hij nog de schlemiel van Oranje door een penalty te missen tegen Polen (2-2).

Het zat Memphis de laatste dagen niet lekker. "Geweldig om op deze manier het seizoen af te sluiten", zegt hij bij de NOS. "Twee dagen geleden baalde ik als een stekker in de kleedkamer, maar nu komt de bal voor mijn voeten en schiet ik hem binnen."

"Nu ben ik opeens de matchwinner, en dat had ook zo moeten zijn tegen Polen. Helaas kan dat niet zo altijd zo zijn. Er zullen vast mensen zijn die me verrot hebben gescholden twee dagen geleden. En dat begrijp ik ook, want ik schold mezelf ook verrot. Maar vandaag is iedereen blij en gaat iedereen tevreden naar huis."

Na afloop fluisterde Memphis wat in het oor van bondscoach Louis van Gaal. Wat precies? "Voordat hij me wisselde zei hij tegen me: Maak er maar een voor me! Dus toen ging ik achteraf naar hem toe en zei ik: Hier, deze is voor jou."