Van der Meijde naar Sittard gestuurd: Fortuna volgt voorbeeld FC Volendam

Van der Meijde naar Sittard gestuurd: Fortuna volgt voorbeeld FC Volendam

16-06-2022 16:03
22

Gokbedrijf BetCity greep naast het hoofdsponsorschap bij AZ, maar heeft in de tussentijd niet stilgezeten. Volgend seizoen zal er sprake zijn van een heuse BetCity-derby in de Eredivisie: na FC Volendam heeft ook Fortuna Sittard een sponsordeal afgesloten.

BetCity heeft uithangbord Andy van der Meijde – die samen met Wesley Sneijder, Wim Kieft en Sjaak Swart het bedrijf promoot – naar Sittard gestuurd om de deal te beklinken. "We zijn blij dat we eindelijk met dit heugelijke nieuws naar buiten kunnen treden", laat algemeen directeur Ivo Pfennings weten via de Fortuna Sittard-kanalen. Beide partijen waren al langer aan elkaar verbonden en zetten nu een volgende stap. "Dat BetCity al vóór de ontknoping van de competitie (waarin Fortuna zich ternauwernood handhaafde, red.) het hoofdsponsorcontract ondertekende, is veelzeggend over hoe zij in dit partnerschap staan en het vertrouwen dat ze in de club hebben."

Ook Melvin Bostelaar van BetCity is verheugd over het nieuws. "Vanaf het eerste gesprek dat we met Fortuna Sittard hadden, voerden openheid en realisme de boventoon! We voelden ons zeer welkom en kijken uit naar het moment dat wij als hoofdsponsor op het shirt staan en samen dit partnership tot een succes gaan maken!"

Het gokbedrijf was lange tijd in beeld als nieuwe hoofdsponsor van AZ, maar die deal ging niet door, omdat AZ ook al verbonden is aan concurrent Unibet. Begin april werd al bekend dat FC Volendam volgend seizoen met de naam van het bedrijf op zijn shirt gaat spelen.