'Niet Eredivisie, maar Bundesliga lonkt voor Italiaanse debutant Gnonto'

'Niet Eredivisie, maar Bundesliga lonkt voor Italiaanse debutant Gnonto'

19 juni - 08:42
17

Wilfried Gnonto is hard op weg naar SC Freiburg, meldt Gianluca di Marzio. De achttienjarige aanvaller is zeer gewild na zijn succesvolle debuut voor het Italiaanse elftal en werd eerder ook in verband gebracht met Ajax en PSV.

De Nederlandse topclubs lijken echter niet door te pakken. Transferexpert Di Marzio weet dat Hoffenheim in de race is, maar Freiburg heeft de beste papieren. "Elke dag krijgen we nieuwe aanbiedingen, ik heb ook gelezen over Freiburg en Hoffenheim, we zullen zien of zij aan de vraagprijs van FC Zürich van vijftien miljoen euro willen voldoen", zegt de vader van Gnonto tegen RAI Sport

Volgens Di Marzio is de balvaardige Italiaan iets goedkoper, zo'n tien miljoen. Hij heeft nog maar een eenjarig contract in Zwitserland, maar hij debuteerde deze maand met een assist voor Italië. Sindsdien ligt zijn naam op ieders lippen. Ajax, PSV, Fiorentina, Sassuolo en promovendus Monza werden eerder genoemd als mogelijke bestemmingen. Freiburg ligt nu op poleposition, maar Hoffenheim heeft met coach André Breitenreiter nog een troef. De twee werkten samen bij Zürich.

Overigens is Gnonto boos op zijn Zwitserse werkgever, die hem niet mee laat doen aan het EK O19. "Ze willen dat hij rust en klaar is voor de voorrondes van de Champions League in juli", stelt zijn vader. "Maar hij is furieus. Hij is de aanvoerder van Italië O19 en is heel, heel teleurgesteld. We hebben alles geprobeerd, maar Zürich luisterde niet."

De club heeft overigens geen boodschap aan die kritiek. "Hij heeft afgelopen weken doorgebracht bij de Italiaanse ploeg, waarmee hij vier duels heeft gespeeld", zegt voorzitter Ancillo Canepa. "Een achttienjarige speler heeft dringend rust nodig. De vraag van de Italiaanse bond was op zijn zachtst gezegd onverantwoord."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie