Opmerkelijk: Go Ahead heeft nieuwe assistent binnen na razendsnel PEC-vertrek

Opmerkelijk: Go Ahead heeft nieuwe assistent binnen na razendsnel PEC-vertrek

19-06-2022 10:11
9

De technische staf van Go Ahead Eagles voor komend seizoen is compleet. Roeland ten Berge trekt van PEC Zwolle naar De Adelaarshorst en wordt de nieuwe assistent van René Hake.

De move van Ten Berge zorgt voor de nodige verbazing, omdat de trainer een maand na zijn aanstelling alweer vertrok als coach van de vrouwentak van PEC Zwolle. "Hoewel we Roeland graag in Zwolle hadden gehouden, zien we in dat er een onwerkbare situatie kon gaan ontstaan waar niemand bij gebaat zou zijn", liet de Zwolse club weten.

Ten Berge vertrekt dus naar aartsrivaal Kowet. Het ging om een 'nu of nooit'-aanbieding meldde de trainer aan de Zwollenaren. Ten Berge is dan ook in zijn nopjes met de overgang. "Het is mooi om te zien dat er bij Go Ahead nog steeds heel veel mensen werken die er destijds ook al actief waren", laat de kersverse assistent-trainer van Go Ahead weten op de clubsite. "De afgelopen dertien jaar ben ik de club altijd blijven volgen. Mijn nieuwe rol als assistent-trainer in het betaalde voetbal past goed in het verlengde van de opleiding UEFA Pro die ik heb gevolgd en waarvoor ik stage heb gelopen bij de eerste selectie van SC Heerenveen."