'Aanbieding is sterk verlaagd: ik moet mijn salaris een beetje terugverdienen'

'Aanbieding is sterk verlaagd: ik moet mijn salaris een beetje terugverdienen'

20-06-2022 07:57
29

Wout Brama plakt er nog een jaar aan vast, zo werd vorige week bekend. De geroutineerde middenvelder (35) en FC Twente houden wel een slag om de arm.

Brama gaat op korte termijn een prestatiecontract tekenen. Het akkoord ligt er, maar moet nog wel op papier worden gezet. "Het is een sterk verlaagde aanbieding. Mits ik fit ben, moet ik mijn salaris een beetje terugverdienen", vertelt Brama aan ESPN. "Dat vind ik ook terecht. Het afgelopen half jaar heb ik minder gespeeld dan ik normaal doe. Dan moet je ergens meedenken met de club. Dat vind ik prima om zo op te lossen."

"Als ik niet fit ben, heeft niemand er wat aan", vervolgt de middenvelder, die voor de veertiende keer aan de voorbereiding begint bij FC Twente. Vorig seizoen kwam hij niet verder dan negen wedstrijden. Te weinig, benadrukt technisch directeur Jan Streuer. "Hij moet niet in dezelfde situatie komen. Als hij fit is, is hij voor ons een hele belangrijke speler. We kunnen dat de hele voorbereiding bekijken. Als het niet goed gaat, gaan we in gesprek hoe het verder moet."