'Ruud van Nistelrooij heeft ook paar keer geïnformeerd, echt netjes van hem'

'Ruud van Nistelrooij heeft ook paar keer geïnformeerd, echt netjes van hem'

27 juni - 19:32
33

PSV heeft na vier jaar afscheid genomen van Ryan Thomas, maar daar heeft de Nieuw-Zeelander begrip voor. Hem wacht weer een maandenlang herstel na een operatie aan zijn knie.

Thomas kampt met een soort vergroeiing in zijn knie. "Natuurlijk stort je wereld dan in en ben je even onzeker", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Als je je altijd hebt gericht op een carrière als profvoetballer en dit allemaal gebeurt, moet je leren om om je heen te kijken."

Ondertussen loopt het contract van de middenvelder bij PSV wel af. "Dit kwam op een wel zeer ongelukkig moment en gelukkig zijn we thuis altijd zuinig geweest op de bedragen die ik verdiende. Er is altijd een deel van mijn salaris weggezet voor later of voor onvoorziene omstandigheden. PSV is over het contract heel netjes in overleg met me gebleven, via John de Jong. Roger Schmidt heeft zich ook echt om me bekommerd. Het is voor de club natuurlijk een zakelijke beslissing geweest om niet door te gaan en ik snap de afwegingen volkomen. Ook Ruud van Nistelrooij heeft een aantal keren naar me geïnformeerd, dat vind ik echt netjes van hem."

Thomas mag bovendien gebruik maken van de faciliteiten van de Eindhovenaren en krijgt advies van de medici. Hij is vastberaden om begin 2023 weer op het veld te staan. "Misschien niet meer bij PSV, maar wel op een mooi niveau. PSV wil me weer vooruit helpen en dat waardeer ik enorm."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s