Explosieve teksten Lyon over Malacia: 'Gelukkig word ik niet van mijn bed gelicht'

Explosieve teksten Lyon over Malacia: 'Gelukkig word ik niet van mijn bed gelicht'

01-07-2022 12:30 Laatste update: 12:55
85

De aangekondigde transfer van Tyrell Malacia naar Manchester United houdt de gemoederen bezig, ook in Frankrijk. Olympique Lyon zinspeelde vrijdag bij de presentatie van Corentin Tolisso met explosieve teksten op schimmige praktijken rond de deal.

"We zullen de club nooit in gevaar brengen voor een speler", zo rechtvaardigde algemeen directeur Vincent Ponsot het mislukken van de onderhandelingen met Malacia. De linksback van Feyenoord leek hard op weg naar Lyon, totdat Manchester United tussenbeide kwam en met een hogere transfersom het initiatief overnam.

De club van manager Erik ten Hag bood zeventien miljoen euro, inclusief twee miljoen aan bonussen. Lyon ging niet verder dan vijftien miljoen en heeft de witte vlag gehesen. Ponsot ontkent echter dat er sprake is van onvoldoende financiële middelen in Lyon.

"Laat één ding heel duidelijk zijn: de club is altijd sterker dan welke speler dan ook. We krijgen soms verzoeken, zo zit de voetbalwereld nu eenmaal in elkaar, die we niet willen accepteren. Dat zorgt er soms voor dat transfers afketsen, maar we zoeken een linksback en zullen een linksback vinden."

"Ik denk dat de voorzitter (Jean-Michael Aulas, red.) blij is dat hij 's avonds rustig kan slapen en niet van zijn bed wordt gelicht door de politie. Hetzelfde geldt voor mij", vervolgt Ponsot, die benadrukt dat hij de details van de netelige affaire niet kan onthullen.

Voor hem is het wel een duidelijk teken dat Manchester United de komst van Malacia nog altijd niet heeft afgerond. "Ik kan niet alles zeggen. De zaak had dinsdag rond moeten zijn... Dat is het antwoord. Voor ons is het voorbij. De oprechtheid van de club is belangrijker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie