'Volgende uitgaande transfer Ajax dreigt: Tagliafico moet beslissen na akkoord'

'Volgende uitgaande transfer Ajax dreigt: Tagliafico moet beslissen na akkoord'

7 juli - 11:40 Laatste update: 11:59
86

Ajax en Olympique Lyon hebben een akkoord bereikt over Nicolás Tagliafico, aldus L'Équipe. Het is nu aan de linksback zelf of hij de stap wil maken.

De Argentijnse linksback van Ajax hoopt al meerdere transferperiodes de stap omhoog te maken, maar tot op heden is dat nog niet gelukt. Afgelopen winter was Tagliafico dicht bij een transfer naar FC Barcelona, maar Ajax liet de verdediger niet gaan. Sky Sports meldde donderdag dat de Catalanen wederom geïnteresseerd zouden zijn.

Naast Barça zijn ook Nottingham Forest, Brighton & Hove Albion en Sevilla geïnteresseerd, maar volgens L'Équipe zet Olympique Lyon nu écht door. De Franse grootmacht heeft een akkoord bereikt met Ajax over een transfersom van vier miljoen euro. Tagliafico zou na een gesprek met trainer Peter Bosz nog wachten op andere aanbiedingen en moet zelf de beslissing nemen.

In Lyon geldt Tagliafico als alternatief voor de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia. Lang leek de Oranje-international op weg van Feyenoord naar de Fransen, maar uiteindelijk trokken Erik ten Hag en co. aan het langste eind.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s