'Heracles-exit in de maak: transfersom van twee miljoen euro van Celta de Vigo'

'Heracles-exit in de maak: transfersom van twee miljoen euro van Celta de Vigo'

08-07-2022 10:36 Laatste update: 10:56
46

Heracles Almelo ziet Luca de la Torre voor twee miljoen euro vertrekken. De 24-jarige middenvelder heeft een akkoord bereikt met Celta de Vigo, melden de Spaanse krant Marca en het Amerikaanse ESPN.

De la Torre reist vrijdag af naar Vigo voor de medische keuring. Als er geen onverwachte problemen aan het licht komen, ondertekent de Amerikaan een meerjarig contract. Heracles ontvangt ongeveer twee miljoen euro uit Spanje. Technisch directeur Nico-Jan Hoogma onthoudt zich tegenover TC/Tubantia van commentaar.

Het was al langer bekend dat De la Torre wilde vertrekken na de degradatie van Heracles. De Keuken Kampioen Divisie is niet het niveau waarop de international van de Verenigde Staten wil acteren. De kans is groot dat hij wordt geselecteerd voor het WK.

De la Torre gaf een maand geleden de voorzet voor een vertrek uit Almelo. "Het is altijd duidelijk geweest dat ik de club deze zomer, met een contract dat nog één jaar doorloopt, zou gaan verlaten. Hopelijk gaat die transfer er komen, liever vandaag dan morgen."

Celta de Vigo eindigde afgelopen seizoen op de elfde plaats in La Liga. De la Torre speelde twee jaar voor Heracles, dat hem wegplukte bij Fulham. Hij groeide al snel uit tot een vaste waarde en kwam tot 67 officiële wedstrijden in de Eredivisie.