Engelse pers: Ten Hag legt spelers Manchester United vijf strikte regels op

Engelse pers: Ten Hag legt spelers Manchester United vijf strikte regels op

08-07-2022 10:55
96

Erik ten Hag schijnt volgens Engelse media geen halve maatregelen te nemen in zijn eerste weken bij Manchester United. Met vijf strikte regels moeten de spelers in het gareel worden gehouden.

Manchester United begint vrijdag aan een oefentrip van tweeënhalve week door Thailand en Australië. De druk zit er meteen op, weet The Daily Mirror. Ten Hag zou zijn spelers hebben gewaarschuwd: als ze niet in de pas lopen, zullen ze de consequenties voelen.

Ten Hag zou vijf basisregels hebben opgesteld, waar de sterren van United zich aan dienen te houden. De eerste, en belangrijkste: spelers die informatie uit de kleedkamer lekken naar de pers, worden meteen verbannen. Sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson in 2013 was dat een probleem voor elke manager op Old Trafford.

Ook hebben de spelers te horen gekregen dat ze geen alcohol mogen drinken tijdens 'match weeks', ze moeten eten wat de koks van de club hen voorgeschoteld én ze maandelijks worden gecheckt op hun Body Mass Index (BMI). Ten Hag heeft zijn spelers tot slot op het hart gedrukt om hem bij problemen op te zoeken, in plaats van direct naar hun zaakwaarnemer te stappen.

De 'vijf geboden' zijn nodig, nadat Manchester United afgelopen seizoen op de zesde plaats eindigde met het laagste puntenaantal in het Premier League-tijdperk. Om de haverklap kwamen er interne zaken naar buiten en daar wil Ten Hag, die het stokje heeft overgenomen van Ralf Rangnick, een einde aan maken.