Familie richt Abdelhak Nouri Foundation op: 'Iets wat Appie heel belangrijk vindt'

Familie richt Abdelhak Nouri Foundation op: 'Iets wat Appie heel belangrijk vindt'

08-07-2022 12:12
41

De familie van Abdelhak Nouri heeft precies vijf jaar na diens hartstilstand de Abdelhak Nouri Foundation opgericht. De stichting hoopt mensen, voornamelijk jongeren, die aan de zijlijn staan door welke beperking dan ook, mee te laten doen in een veilige omgeving.

Het doel van de stichting sluit naadloos aan bij de denkwijze van Nouri. 'Dit is altijd het motto van Abdelhak geweest. Als hij op een pleintje speelde zorgde hij ervoor dat iedereen, ongeachte beperkingen, mee kon doen', schrijft de familie op de officiële kanalen. 'Hij had oog voor de ander, zorgde dat niemand zich buitengesloten voelde en bracht verbinding.'

De Abdelhak Nouri Foundation begint met het plaatsen van 34 AED's op sportlocaties in 34 verschillende Nederlandse steden. Daarbij organiseert de stichting curcussen aan sportbegeleiders over AED-gebruik. Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Steven Bergwijn en Matthijs de Ligt worden ambassadeur van de stichting. "Dit is iets wat Appie heel belangrijk vindt en waar hij altijd extra aandacht voor heeft gehad, viel mij op in onze tijd bij Ajax", reageert De Jong op de website.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Abdelhak Nouri Foundation (@nourifoundation)