Broer Nouri: 'Stabieler, rustiger, vrolijker, hij straalt weer, goed op gewicht'

Broer Nouri: 'Stabieler, rustiger, vrolijker, hij straalt weer, goed op gewicht'

08-07-2022 23:40
34

Uitgerekend vijf jaar nadat Abdelhak Nouri een hartstilstand kreeg, heeft Ajax jeugdvriend Steven Bergwijn officieel teruggehaald. Broer Abderrahim Nouri schuift aan bij Op1 en bespreekt de toestand van het voormalige Ajax-talent.

Nouri wordt sinds 8 juli 2017, de bewuste dag in Oostenrijk, verzorgd door zijn familie. "Al sinds dag één zo, ook in het ziekenhuis, ook in het verpleeghuis. We merkten gelijk al dat we een heel goede invloed op hem hadden. Op verzoek van de familie en ook van de artsen zijn we 24/7 met hem. En dat is tot de dag van vandaag nog steeds zo", vertelt Abderrahim Nouri. "In een thuissituatie, in een vertrouwde omgeving, gaat het allemaal net wat makkelijker."

Zijn familieleden konden aanvankelijk geen contact met hem maken, maar volgens Abderrahim kwam er uiteindelijk wel verbetering in zijn situatie. "Ik vroeg hem om de letter A uit te spreken. Dat deed hij heel langzaam. Ik vergelijk het met topsport, voor iemand in zijn situatie." Nouri moet nog steeds verzorgd worden, maar zijn toestand is in huiselijke kring wel verbeterd. "Er is eigenlijk niet zoveel veranderd in zijn situatie sinds de laatste berichtgeving die we naar buiten hebben gebracht. Sinds hij thuis is: stukken stabieler, rustiger, hij is veel vrolijker, straalt weer, hij heeft echt een kleurtje en zit weer goed op gewicht. Dus over het algemeen goed. We nemen hem mee in onze gesprekken. Als we gaan eten, zit hij in zijn rolstoel aan de eettafel."

Vrijdag kreeg hij dus mee dat maatje Bergwijn, die ooit als jeugdspeler van Ajax naar PSV vertrok, terugkeerde naar Amsterdam. "Mijn broertje was met Abdelhak, die was aan de lijn met Steven Bergwijn. Die spraken erover, dat Stevie naar Ajax kwam. Abdelhak hoorde dat natuurlijk, die begreep het en was superblij, hij kreeg een hele brede glimlach op zijn gezicht. Echt heel blij." Desondanks heeft het gezin het vaak nog moeilijk met het tragische lot van Abdelhak. "De acceptatie is er, maar het gemis is iets waar je niet aan went. Ik als broer mis hem heel erg, af en toe heb je er wel moeite mee. Laat staan mijn vader en moeder, vooral mijn moeder", aldus Abderrahim.