Zweedse opstelling afgestemd op Miedema: Als je het over spelintelligentie hebt

Zweedse opstelling afgestemd op Miedema: "Als je het over spelintelligentie hebt"

10-07-2022 07:28
16

De eerste helft was zaterdagavond voor Zweden en de tweede helft voor Nederland, waardoor beide landen een 1-1 gelijkspel overhielden aan hun eerste EK-wedstrijd. De Zweedse bondscoach Peter Gerhardsson zag dat Vivianne Miedema het verschil maakte in Sheffield.

Gerhardsson had zijn ploeg in een 3-4-3 opstelling laten spelen, vanwege de 25-jarige vedette uit Hoogeveen. "Ze is zo begaafd dat we constant een dubbele dekking nodig hadden. Daardoor speelden we ook met drie centrale verdedigers, zodat we haar konden opjagen en haar met de rug naar het doel konden laten spelen", aldus de bondscoach tijdens de persconferentie op Bramall Lane.

Miedema drukte echter alsnog haar stempel en leidde met een knappe individuele actie de 1-1 van Jill Roord in. "Als je het over spelintelligentie hebt: écht goede spelers kun je nooit negentig minuten lang uitschakelen. Zij was het die een geweldige actie aan de zijlijn maakte: een heel moeilijke tegenstander om te bespelen."

Voor beide landen gaat het toernooi woensdag verder. Zweden blijft in Sheffield en trapt om 18.00 uur Nederlandse tijd af tegen Zwitserland, de Oranje Leeuwinnen trappen drie uur later in Leigh af tegen Portugal.