Van Nistelrooij knipoogt: 'Rutten enige met een clausule die onbetaalbaar is'

Van Nistelrooij knipoogt: 'Rutten enige met een clausule die onbetaalbaar is'

11-07-2022 07:23 Laatste update: 07:40
22

Kersvers PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is blij met zijn ervaren assistent Fred Rutten. De 59-jarige ex-hoofdtrainer van PSV is fulltime beschikbaar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bert van Marwijk in het tijdperk-Mark van Bommel.

Van Marwijk was in 2019 ook enige tijd bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten en kreeg het verwijt dat hij te weinig in Eindhoven was om zijn schoonzoon bij te staan. Rutten daarentegen is constant aanwezig en Van Nistelrooij leert naar eigen zeggen 'oneindig veel' van zijn assistent. "Dat Fred er elke dag is, is goud", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Bang voor een tussentijds vertrek van Rutten is hij niet. "Hij kan niet meer weg. Hij is de enige met een clausule die zo hoog is, dat ie onbetaalbaar is voor andere clubs." Volgens het AD is deze opmerking een 'kwinkslag met een serieuze ondertoon'.

PSV bereidt zich voor op het nieuwe seizoen, speelt op 30 juli met Ajax om de Johan Cruijff Schaal en begint daarna aan de Champions League-voorrondes en de competitie. Zaterdag kreeg het echter een flink pak slaag in Duitsland: het oefenduel met Bundesliga-degradant Arminia Bielefeld werd met 4-0 verloren.