Einde oefening voor Van Veenendaal op EK: Het is verschrikkelijk nieuws

Einde oefening voor Van Veenendaal op EK: "Het is verschrikkelijk nieuws"

11-07-2022 11:23
43

Sari van Veenendaal komt niet meer in actie op het EK in Engeland. De keeper en aanvoerder van de Oranjevrouwen heeft in de openingswedstrijd tegen Zweden (1-1) een schouderblessure opgelopen.

Van Veenendaal botste in de tiende minuut op teamgenoten Stefanie van der Gragt en Lynn Wilms en blesseerde daarbij haar rechterschouder. Na een blessurebehandeling ging ze verder, maar even later moest ze toch afhaken. Daphne van Domselaar verving haar. Van Veenendaal werd afgevoerd naar het ziekenhuis, waar uit nader onderzoek is gebleken dat haar EK erop zit.

"Het is verschrikkelijk nieuws. Natuurlijk allereerst voor Sari, maar daarnaast ook voor ons hele team", reageert bondscoach Mark Parsons. "Sari is veel meer dan een speler van onze selectie. Ze is onze aanvoerder en een hele belangrijke leider. We gaan haar enorm missen."

Van Veenendaal keert maandag terug naar Nederland. Feyenoord-doelvrouw Jacintha Weimar is opgeroepen als vervanger. De UEFA-regelgeving schrijft voor dat keepers, in tegenstelling tot veldspelers, tijdens het toernooi bij een aantoonbare blessure vervangen mogen worden. Weimar zal zo snel mogelijk afreizen naar Engeland. Oranje speelt woensdag de tweede groepswedstrijd, om 21.00 uur tegen Portugal.